Прекият път към разширените вени

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1380

Изглежда невъзможно младите жени и по-възрастните суетни привърженички на обувките с висок ток

да бъдат лесно убедени във вредата от високия ток. Но флеболозите не се отказват и постоянно предупреждават за последствията от носенето на такива обувки.

Проблемите с венозната недостатъчност често възникват именно в подрастващата възраст. Разбира се, причината за това не са само обувките. Децата носят тесни дрехи, които влияят на определени участъци от вените.

Що се отнася до обувките, за да се задържиш на висок ток, се изисква голямо напрежение на мускулите на прасеца, т.е. токът над 5 см просто не е физиологично съобразен.

Затова състоянието на краката трябва да се наблюдава още от детска възраст – много често предразположеността към разширени вени се проявява още тогава.

Варикозната болест на краката и хроничната венозна недостатъчност в много случаи са придружени от плоскостъпие – стъпалата стават плоски и заради това става преразпределяне на кръвта. Тази, която се е изпомпвала на едно място в стъпалото, започва да се изпомпва върху вените на цялото стъпало и по този начин се появява т.нар. венозна корона.
Вените на стъпалата се подуват и това е знак за формирането на

 

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!