МВР хвана убийците на Юри Галев

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
2108

Спецакцията "Килърите" е насочена срещу убийците на футболния бос Юри Галев, съобщи БНР.

Свидетелство за това бил и фактът, че акцията се провежда под ръководството на Софийска окръжна прокуратура, предаде АСН.

 

Друго индиректно доказателство е, че в Самоков, откъдето е Галев, тази сутрин са арестувани поне 7 души, а в столичния квартал “Младост” от дома му  е бил изведен председателят на Българската федерация по сумо Петър Стоянов (виж на втора снимка). Предполага се, че тези арести имат връзка с “Килърите”, уточни БНР.

Босът на футболния клуб “Рилски спортист”-Самоков и общински съветник от “Атака” Юри Галев бе прострелян на 20 юни по пътя между „Боровец” и село Бели Искър. Той бе откаран в Пирогов с пет огнестрелни рани в коремната област и крайниците. Галев почина 10 дни след това от инфаркт.

Както АСН писа днес сутринта вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че “Килърите” е насочена срещу поръчителите, посредниците и изпълнителите на едно убийство. Има доказателства за едно убийство, което е широко коментирано в медийното пространство и информация за съпричастност към други престъпления, каза още Цветанов.

Всичките арестувани 20 лица са били задържани и по други престъпления. Това е тежка престъпна група. Такава се арестува за първи път в най-новата история на Българи, определи министърът. Той не пожела да даде повече подробности като обясни, че днес цял ден ще се провеждат издирвателни мероприятия и едва утре сутринта ще може да каже по-конкретно за какво иде реч.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!