Правителството на Великобритания с огромен компромис към Челси

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
145

Челси ще може да използва около 110 млн. паунда

Снимка: БГНЕС

Правителството на Великобритания ще направи огромен компромис към футболния Челси. Това стана ясно след двудневните преговори с ръководството на лондонския клуб, чиито сметки бяха замразени след наложените санкции на собственика на „сините” Роман Абрамович.

Челси получи специален лиценз, който да позволи на клуба да завърши сезона, като разходите на лондончани бяха ограничени до минимум. Те имаха право да харчат не повече от 28 млн. паунда на месец, като тези разходи са само за заплатите на играчите, които към момента имат договор с клуба.

След разговорите между двете страни в последните два дни обаче стана ясно, че Челси ще може да използва около 110 млн. паунда, които са гарантирани от телевизионните права в Англия и наградните фондове от турнирите, в които клубът участва.

Сумата ще гарантира, че Челси ще може да завърши безпроблемно сезона в Англия и клубът няма да бъде поставен под администрация. Именно такива бяха опасенията в последните дни на Острова.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!