Повдигнаха три обвинения на мъжа, пребил и подстригал приятелката си в Свищов

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
69

Причината за насилието била ревност, заяви наблюдаващият прокурор

Мъж от Свищов преби и острига жената, с която отскоро живее на семейни начала. Насилието е извършено преди ден. Насилникът е разходил из крайдунавския град за назидание жертвата си, за да видят всички, че е остригана.

Тя е потърсила закрила след това, а мъжът е задържан. Повдигнати са му 3 обвинения, обясни наблюдаващият прокурор Силвия Начкова, цитирана от NOVA. Едното е за лека телесна повреда.

„Най-тежкото обвинение е за принуда в условията на домашно насилие. Предвижда се от 3 до 10 години лишаване от свобода”, обясни Начкова.

„Мотивът за тези деяния е ревност. Тя има предходна връзка с друго лице. Това лице нанася телесна повреда на сегашния извършител”, обясни наблюдаващият прокурор.

Мъжът поставил ултиматум на жертвата си – или да я убие, или да я подстриже, обясни още Начкова.

Той не признава вината си. Мъжът е задържан за 72 час, повдигнато му е обвинение. Предстои внасяне на искане за задържане под стража.

Мъжът вече е осъждан за престъпление против собствеността.

Кметът на Свищов Генчо Генчев потвърди, че на местните власти и институции и преди им се е налагало да се занимават с това семейство.

„Преди няколко месеца мъжът посети общинска администрация с едното си дете, за да търси жилище за живеене с детето. Видяхме, че детето е в риск. Общинската администрация осигури жилище”, заяви Генчев.

„Изненадани останахме от вчерашния случай за неговите действия. Установили сме, че той работи в едно предприятие, следяхме как се грижи за детето си, условията бяха добри”, обясни кметът.

Мъжът сам се грижел за детето. Именно то било причината да му дадат общинско жилище.

„Доколкото имаме информация, сега майката с двете деца се намира в център за настаняване във Велико Търново. Изчакваме решението на съда в град Свищов. След това, при всички случаи, жилището ще бъде освободено”, каза кметът.

Източник: NOVA
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!