Посланик Роб Диксън: 130 000 живота бяха спасени благодарение на ваксините във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
171

80 % от населението над 12 години в Англия е ваксинирано

 

80% от населението над 12-годишна възраст в Англия е ваксинирано. Това означава, че 130 000 живота бяха спасени благодарение на ваксините. Нивата на хоспитализации са със 76% по-ниски, а на починалите – с 88 на сто. Тези данни обяви в студиото на „Здравей, България” Роб Диксън, посланик на Великобритания в България.

„Както повечето страни, и Обединеното кралство е изправено пред редица предизвикателства заради коронавируса. Здравната система и икономиката ни са под сериозен натиск. Имаме късмет, че сътрудничеството между правителство, стопански сектор и наука е много силно. Успяхме да направим доста бързо сериозна ваксинационна кампания”, каза още Диксън.

Той коментира и ключовата среща на ООН за климата.

„Обединеното кралство е домакин на срещата. Над 130 000 световни лидери ще присъстват на нея. Целта ни е да ограничим повишаването на температурите до градус и половина до края на века. Знаем, че изоставаме от тази цел. Това повишение води до пожари, наводнения. С огромно удовлетворение посрещнахме новината, че България е поставила крайна цел за прекратяване на въгледобива в Маришкия басейн. Въглищата постоянно поскъпват. За 9 години от 40% зависимост от въгледобива за добив на електричество в момента сме под 2%. Следващите години ще постигнем нулево електричество от въглища”, каза Роб Диксън.
nova.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!