Лондон предупреди Париж да отстъпи в риболовния спор до 48 часа или ще има търговски проблеми

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
258

Сортиране на улова на борда на риболовен кораб в Ла Манш Снимка: ЕПА/БГНЕС

В понеделник Великобритания предупреди Франция да отстъпи в спора за риболовните прав в рамките на 48 часа или членката на ЕС ще бъде изправен пред съдебен иск във връзка с търговското Брекзит споразумение.

“Французите отправиха напълно неразумни заплахи, включително към Нормандските острови и нашата риболовна индустрия, и те трябва да оттеглят тези заплахи или в противен случай ще използваме механизмите на нашето търговско споразумение с ЕС, за да предприемем действия“, заплаши британският външен министър Лиз Тръс пред телевизия Sky news.

“Французите се държаха несправедливо. Това поведение не е в рамките на условията на търговската сделка между Великобритания и ЕС. И ако някой се държи несправедливо в една търговска сделка, имате право да предприемете действия срещу тях и да потърсите компенсаторни мерки. И това ще направим, ако французите не отстъпят в скоро време”, подчерта тя.

“Това не е игра с нулев резултат, и двете страни можем да се възползваме, като търгуваме повече една с друга, като работим заедно по въпроси като сигурността и отбраната”, допълни Лиз Тръс.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!