Полицията в Лондон дала $7 млн. за противодействие на екоактивистите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
59

Сумата е похарчена за засилени патрули само за два месеца

Снимка: архив, БГНЕС

От началото на октомври полицията в британската столица е похарчила 5,5 милиона лири (6,8 млн. долара) за засилени патрули, за да противодейства на участниците в кампанията “Просто спрете петрола”, които настояват за бърз преход към зелена енергия. Това се казва в изявление на “Скотланд ярд” след среща на ръководството на полицията, състояла се вчера в резиденцията на премиера Риши Сунак.

“Действията на активистите от “Просто спрете петрола” (Just stop oil) продължават да губят времето на ценни служители, които биха могли да бъдат по-ефективно използвани в местните общини и за приоритетни задачи като борбата с престъпността”, заяви помощник-комисарят на лондонската полиция Мат Туист, цитиран от ТАСС. Той каза, че независимо от това, че членовете на движението тази седмица не са били така активни, както преди, полицията е била принудена да преназначи в сряда 180 свои служители за противодействие на възможни протестни акции.

В действителност, откакто на 2 октомври започнаха кампанията си, акциите им продължиха 46 дни и за тях бяха необходими 12 500 работни смени на служителите на реда, което в парично изражение прави над 5,5 млн. лири, каза Туист. Според него за това време са били задържани 755 души, като на 182 са повдигнати обвинения за различни нарушение – от възпрепятстване на автомобилното движение до умишлено нарушаване на обществения ред.

Те съвсем ясно заявиха, че смятат да продължат протестите, а ние ще продължим да работим, за да гарантираме на лондончани възможността да се занимават с обичайните си дейности, допълни заместник-комисарят.
(БТА)
По публикацията работи: Елка Василева
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!