Похитителят от тексаската синагога се оказа британски гражданин

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
61

/ БТА

Британското външно министерство потвърди, че мъжът, който бе взел заложници в синагогата в тексаския град Коливил е британски гражданин.

За това косвено говори и фактът, че нарушителят говореше със силен британски акцент.

Мъжът бе ликвидиран при атака на силите за сигурност срещу синагогата, където бяха взети за заложници четирима души, включително равин. От тях никой не е пострадал.

Над 10-часова заложническа криза в синагога в Тексас вдигна полицията на крак (СНИМКИ)

“Знаем за загинал британец в Тексас”, каза Форин офис, без да посочи изрично, че става дума за похитителя. Британското външно министерство бе помолено да коментира информация на британската телевизия Скай нюз, че стрелецът е бил британски гражданин. Все още няма информация за самоличността му.

В събота вечерта американски телевизии съобщиха, че мъж е прекъснал службата и е взел четирима души за заложници в синагога в Коливил, Тексас.

Кризата продължи продължи повече от десет часа. Службата в синагогата е била предавана на живо във Фейсбук. В първите няколко часа на драмата, преди онлайн излъчването на бъде прекъснато, се чува, че мъжът говори с някого за религия и за сестра си.
dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!