Подвеждаща информация за замразяване на яйцеклетки в британски клиники

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
120

Жените, които замразяват яйцеклетките си във Великобритания, често получават подвеждаща информация за шансовете си за забременяване от някои клиники, според доклад на благотворителна организация за плодовитост. Това се основава на анализ на BBC, който показва, че 41% от клиниките, предлагащи услугата на частна основа, може да нарушават рекламните насоки.

Регулаторът на плодовитостта във Великобритания, Агенцията по човешка фертилизация и ембриология (HFEA), изрази загриженост относно информацията, предоставяна на хората, които обмислят замразяването на яйцеклетки. Успехът на бременността след процедурата не е гарантиран, въпреки нарастващата популярност на замразяването на яйцеклетки за социални, а не медицински причини.

Анализът на BBC откри, че множество клиники не предоставят ясна информация за реалните шансове на пациентите за успешно забременяване в бъдеще. Много от тях рекламират високи успехи в размразяването на яйцеклетките, но не уточняват, че шансовете за раждане на живо дете са значително по-ниски поради многобройните етапи на процеса.

Критиките са насочени към нереалистичните очаквания, които се създават при пациентите, и несправедливостта спрямо клиники, стремящи се към прозрачност. HFEA подчертава, че клиниките трябва да гарантират, че пациентите получават цялата необходима информация, за да бъдат адекватно информирани, като изразява желание за по-широки регулаторни правомощия.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!