Оптимизъм за британската икономика: Ръст в януари подкрепя надеждите за преодоляване на рецесията

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
145

Британската икономика отбеляза ръст през януари с 0.2%, подкрепен от значителното увеличение на разходите в търговията на дребно и онлайн пазаруването. Това доведе до оптимизъм относно преодоляването на рецесията от края на 2023 г., която се очаква да бъде краткотрайна.

Според Националната статистическа служба на Обединеното кралство (ONS), растежът в главно е резултат от възстановяването в детайлната търговия след значителния спад през декември. Въпреки спада в производствения сектор, увеличението в строителството и сектора на услугите, особено в здравеопазването, е допринесло за положителните икономически показатели.

ONS предупреди да не се правят заключения въз основа на данните за един месец, но този ръст предлага надежда и облекчение за правителството. Финансовият министър изрази оптимизъм за икономическия растеж и предстоящото намаление на националните осигуровки, подчертавайки напредъка, постигнат в растежа на икономиката.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!