Pfizer: Ваксината срещу вируса може да е готова до есента

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
196

Концернът планира да увеличи броя на смените във фабриките си и да засили производството на популярните лекарства

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Pfizer се подготвя за огромна реорганизация на производството си, за да може да произвежда бъдещата ваксина срещу Covid-19, обяви мениджърът на компанията Майк Макдермот пред агенция Ройтерс.

След провеждането на успешни тестове на новата ваксина компанията ще може да се фокусира върху нейното масово производство, а други 200 фирми ще поемат производството на вече утвърдени лекарства и ваксини, така че да не се стига до недостиг.
Допълнително Pfizer планира да увеличи броя на смените във фабриките си и да засили производството на популярните лекарства, за да разполага с тях на склад. На компанията ще струва минимум 150 милиона долара да се подготви за реорганизацията на производство си, обясни още Макдермот.

Pfizer и германският му партньор BioNTech обявиха тези дни, че са започнали да доставят ваксини срещу коронавирус за първоначални тестове върху хора в САЩ. Тестването на ваксината в Германия вече е започнало.

От Pfizer се надяват американските власти да дадат зелена светлина за производството на ваксината до октомври. Ако това се случи, компанията ще може да осигури 20 милиона дози до края на 2020 година и стотици милиони догодина.

По статията работи: Бойчо Попов

investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!