Петер Сиярто: Ще бъдем наистина твърди по време на преговорите за Брекзит

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
244

Будапеща. Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че правителството му ще се бори за защитата на правата на унгарските и на европейските граждани, които в момента работят във Великобритания, предаде NewEurope.

„Разбирам, че тези хора всъщност са допринесли за успеха на Великобритания“, заяви Сиярто. „Ние ще бъдем наистина твърди по време на преговорите за Брекзит“, добави той. Министърът посочи и разликата между имиграцията и миграцията.

„Доколкото разбирам, когато се говори за имиграция в Лондон и във Великобритания, се говори най-вече за европейските граждани, които идват да работят в Лондон и във Великобритания. Когато говорим за миграция, ние говорим за масовата миграция на нелегални мигранти, които навлизат на територията на ЕС извън неговите граници, нарушавайки границите ни, нарушавайки законите ни“, заяви Сиярто. „Що се отнася до миграцията, това е емоционален дебат в Европа. Но при емоционален дебат за това няма да се намери решение. Трябва да сме рационални“, добави той.

 

Превод и редакция: Виктор Турмаков

focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!