Отстранени служители и разследване в Home Office след заличаване на ‘Израел’ от акт за раждане

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
113

Служители са временно отстранени и е започнато разследване от подизпълнител на Home Office след обвинения, че думата “Израел” е била заличена от акта за раждане на бебе, подаден за издаване на паспорт. Парижката фирма Sopra Steria изрази възмущение и тъга от случая и обяви “пълно разследване на обработката на документите, като отнася инцидента изключително сериозно”.

Семейството, засегнато от инцидента, изрази намерение да съди компанията и призова за уволнението на отговорните лица. Бащата на бебето, наречен Израел, сподели пред Sky News колко ужасен е бил при вида на документа и коментира нарастващия антисемитизъм във Великобритания като “все по-лош и по-лош”.

Кампанията срещу антисемитизма подчерта случая, като публикува снимка на повредения и разкъсан акт за раждане. Джеймс Клевърли, от името на правителството, се извини на семейството и заяви нулева толерантност към антисемитизма, обещавайки спешен преглед на случая.

Sopra Steria потвърди временното отстраняване на служители и изрази ангажимент към тясно сътрудничество с Home Office за гарантиране на адекватни действия. Компанията подчерта своята дългогодишна партньорска връзка с Паспортната служба на Великобритания, като уточни, че работата ѝ включва сканиране, валидиране и качване на цифрови копия на ключови документи за британски паспортни заявления.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!