“Отчаяно пренебрежение”: Учителите перат дрехи и търсят легла, докато бедността обхваща английските училища

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
85

В английските училища се забелязва тревожно нарастване на детската бедност, като учителите се налага да перат униформи и да осигуряват легла и душове за учениците. Директорите сигнализират за ученици, идващи от студени домове без достатъчно легла, които са гладни и изтощени, което води до проблеми с поведението, постоянното отсъствие и психичното здраве. В отговор на тази криза, някои училища предлагат безплатни закуски и дори обличат учениците си в ПЕ униформи, като ги перат между уроците.

Доклад, публикуван от кампанията “Child of the North” и мисловната група “Centre for Young Lives”, подчертава, че след десетилетия на намалено финансиране за обществените услуги, училищата са станали “първа линия на борбата срещу детската бедност”. Правителството е призовано да увеличи подкрепата за училищата, за да могат те да се справят с нарастващите нужди на над 4 милиона деца, живеещи в бедност във Великобритания.

Някои училищни лидери разкриват, че са се наложили да вземат мерки за осигуряване на основни нужди като храна и подслон, за да помогнат на учениците да се съсредоточат върху образованието си. Ситуацията изисква все по-голяма внимателност и креативност от страна на училищния персонал, за да подкрепят учениците и техните семейства в тези трудни времена.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!