Опасения от скок на цената на пилешкото на Острова

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
162

 

Още две британски енергийни фирми преустановиха дейността си на фона на увеличаващите се енергийни цени. А от хранително-вкусовата промишленост предупредиха, че се очаква покачване на цените на пилешкото.

Pure Planet, която е подкрепяна от петролния гигант „Бритиш петролиъм“, и Colorado Energy се присъединиха към около десет по-малки компании, които фалираха наскоро.

От Pure Planet съобщиха, че са попаднали в менгемето на увеличаващите се цени на природния газ и наложения таван от правителството на цените, на които може да се продава ток и газ на потребителите. Клиентите на двете компани сега ще бъдат прехвърлени към нови доставчици, определени от медийния регулатор Ofgem.

Pure Planet доставяше ток и газ за около 235 000 домакинства, а Colorado Energy бе с 15 000 клиенти. В същото време собственикът на най-големия конгломерат-снабдител във Великобритания с птиче месо предупреди, че се очаква цената на пилешкото да скочи с повече от 10%, защото храната на Острова е много евтина.

Ранджит Синг Бопаран заяви, че е нужно преразглеждане на цените, защото в тях не са калкулирани правилно производствените разходи. Пилешкото е най-консумираното месо на Острова.

Бопаран, чиито компании във Великобритания и Европа обработват повече от 10 милиона птици на седмица каза, че Обединеното кралство навлиза в нова ера, в която комбинацията от недостиг на работна ръка и покачване на цените на продуктите, означава по-малък избор и по-високи цени за клиентите.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!