Обвинения: Липсата на напредък в Брекзит преговорите е по вина на Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
237

Преговорите за двустранните отношения между ЕС и Великобритания след края на преходния Брекзит период на 31-ви декември трябва да продължат в Лондон през седмицата, започваща на 7-и септември

Снимка: shutterstock
Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан заяви в понеделник, че Лондон е виновен за липсата на напредък в търговските преговори между Европейския съюз и Великобритания след Брекзит.

Изказвайки се на семинар на френските посланици в еврозоната заедно с германския си колега Хайко Маас, Льо Дриан добави, че преговорите се забавят поради нежеланието на правителството на Обединеното кралство да промени възгледите си и с оглед на “нереалистичното си отношение”.

Междувременно британският Брекзит преговарящ Дейвид Фрост заплаши, че Обединеното кралство не желае да прави повече компромиси.

“ЕС желае Великобритания да приеме правила на ЕС, които обаче пречат на британското правителство да субсидира местните компании в ущърб на европейския частен сектор”, отбеляза той през уикенда.

Според него Обединеното кралство привежда своите разпоредби в съответствие с други неща като трудовите и екологичните стандарти (т.нар. “равнопоставени условия” с ЕС) и в този случай ЕС ще трябва да продължи да търгува с Обединеното кралство без да бъде поставена тарифна база.

Преговорите за двустранните отношения между ЕС и Великобритания след края на преходния Брекзит период на 31-ви декември трябва да продължат в Лондон през седмицата, започваща на 7-и септември.
fakti.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!