Общността на „пътуващите в Европа“ събира истории от България до Финландия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
676

Красиви кътчета от познати и непознати места в европейските държава, разкази за преживявания и история,

споделят вече седмица участниците в общността на „Пътуващите в Европа“, създадена в подасайта на Дневник – Европа.Дневник.

Идеята, която бързо прерастна в конкурс за фотоистории, вече има близо 30 участника. Техните истории се разпределят в три категории. Европа на откривателите – в тази категория публикуваме фотоистории за непопулярни места, нетрадиционни маршрути до села, градчета, пътечки и дори и от град като Париж – тайни места, скрити за погледа на обикновения турист.
Европа на купонджиите, е мястото на хората, които умеят да видят забавната страна на пътуването си, да разкажат за местата, където са били с чувство за хумор. В Европа на естетите подреждаме най-красивите места на Стария континент.

За първата седмица от официалния си старт конкурсът събра най-голямо участие в категорията на естетите. В нея попаднаха фоторазкази от Гърция до Финландия. На второ място по участие са откривателите, където историите тръгват от Париж, за да се върнат на непознати места в България. Най-малко участници има засега сред хората, които умеят да намират забавната страна на това, което виждат по време на пътуването си. Засега само двама фоторазказвачи са представили пътуванията си за тази категория.

Много от авторите на историите ни писаха, че за тях участието е повече кауза, отколкото състезание: да покажат колко красиви места има в Европа. Това е и главната цел на конкурса ни: да обърнем поглед към непознатото около нас, обратно на модата за пътуване към далчени екзотични дестинации.

Повече за условията на конкурса и наградите може да прочетете на страницата му.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!