Шефът на „Хюлет Пакард“ напусна след секс скандал

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
597

Главният изпълнителен директор на "Хюлет Пакард" Марк Хърд – един от най-високо платените шефове в САЩ

– подаде оставка в петък след обвинение за сексуален тормоз, отправено срещу него и компанията.

В официалното съобщение се казва, че вътрешно разследване го е оневинило за сексуалния тормоз, но той е нарушил стандартите за поведение.

Акциите на НР се сринаха с 9% в сегмента след закриването на официалната търговия.

Високопоставени служители, цитирани от „Форчън“, обясняват, че Хърд не е уведомил борда, че има извънбрачна връзка с дама от маркетинга, наета от неговия офис. В опит да прикрие интимната връзка той на няколко пъти и отчитал манипулирани разходи, допълват от НР.

За преходен етап ръководството на компанията се поема от главния финансов директор Кати Лесяк. Междувременно ще бъде търсен титуляр за поста както сред служителите на НР, така и и звън нея, но не се посочва колко ще продължи селекцията.

След като застана начело през 2005г. Хърд си бе спечелил авторитет, включително на „Уолстрийт“, на човека, измъкнал компанията от кризата покрай предшественичката му Карли Фиорина.

Вътрешното разследване започнало на 30 юни, след като се получило писмо от адвокат, представляващ дамата от маркетинга, работила две години за НР до есента на 2009г. След като станало очевидно, че Хърд е харчил пари на компанията за връзката си, с него е било постигнато споразумение за напускането му.

Не се дават подробности дали и до каква степен той ще може да се възползва от условията при прекратяване на договора му. Според информация преди избухването на скандала Хърд получава над 30 милиона долара годишно и може при предсрочно прекъсване на отношенията с НР да вземе още 53 милиона долара под формата на компенсации, обезщетения и осребряване на бонуси и акции.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!