Обама тества екоавтомобил в Детройт

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
897

Президентът на САЩ Барак Обама измина няколко метра на волана на новия Шевролет Волт - екологичната кола на "Дженеръл мотърс".

Обама беше на посещение в автозавод в района на Детройт, щата Мичиган, предаде Франс прес.

След разрешение от началника на охраната си Обама подкара хибридната кола (която се задвижва от бензин или от електрическа енергия) пред завода на “Дженеръл мотърс” в Хамтрак, в северно предградие на Детройт. Той закопча колана си, потегли и измина три метра с ниска скорост.

“Доста приятно”, коментира президентът на слизане от колата.

Шевролет Волт още не е пуснат в продажба модел, но символизира очакваното от някои обновяване на автомобилния гигант, който през 2009 г. бе спасен от фалит с масово отпускане на държавни средства, придружени от задължението да се преструктурира.

“Много не ми позволяват да шофирам”, каза Обама на работниците от завода, имайки предвид службата си за охрана.

Наистина е много рядко президентът на САЩ да шофира. Според говорителя му Робърт Гибс Обама за последно е подкарал кола на 30 април близо до Вашингтон в тренировъчен център на охранителите му от Сикрет сървис.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!