Белият дом обвини ЕС за бавното икономическо въстановяване на САЩ

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
705

Вашингтон заяви, че не достатъчно категоричните европейските политики са виновни отчасти за бавното възстановяване на САЩ

от дълбоката рецесия през последните две години, предаде ДПА.

Данни на американското правителство показаха вчера, че ритъмът на растеж на САЩ се е забавил от 3,7 процента през първата четвърт на годината до 2,4 процента през втората четвърт.

“Няма съмнение, че се сблъскахме с насрещни ветрове”, заяви говорителят на Белия дом Робърт Гибс пред журналисти. “Това, което се случи в Европа, това, което се случи в Гърция през пролетта, беше голяма част от насрещния вятър”.

“Съединените щати взеха някои твърди решения за стабилизиране на нашата финансова система и за да дадем тласък на икономическото възстановяване. Европа не направи, честно казано, толкова много. И това без съмнение възпрепятства нашия растеж, както и световния растеж”, подчерта говорителят на Белия дом.

Представител на Европейската комисия, цитиран от Ройтерс, отказа конкретен коментар на думите на Гибс, като заяви, че “сравняването на европейската и американската икономика е доста трудно, като се има предвид различната хронология и ефекти на кризата”.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!