Обама лично покани туристи във Флорида

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
294

Президентът на САЩ Барак Обама и дъщеря му дадоха личен пример

и се изкъпаха в събота във водите на Мексиканския залив, за да докажат, че те са чисти и не са опасни за туристите въпреки петролния разлив. През уикенда президентът бе на посещение в щата Флорида заедно със съпругата и по-голямата дъщеря Саша.

Барак Обама призова жителите на страната да посещават Флорида, за да помогнат за съживяване на икономиката на региона, където туризмът е едно от основните пера на бюджета, но през настоящата година притокът на туристи силно намаля заради разлива.

“В резултат на усилията за почистване на разлива бреговете са чисти, отворени за туристи и безопасни”, каза Обама. Той заяви, че във водите вече не изтича петрол, “но нашата работа не е свършила и няма да спрем, докато не я свършим”. Президентът обеща околната среда в залива да бъде възстановена “независимо колко време ще е нужно”.

Той се зарече да запази натиска върху ВР да покрие всички искове за щети от създадения за целта фонд на стойност 20 млрд. долара.

Агенция “Ройтерс” коментира, че изборът на Флорида за кратката ваканция на семейство Обама не е случаен. Околната среда на щата е по-малко засегната от разлива в сравнение с Луизиана, Мисисипи и Алабама.

Въпреки острия и решителен тон на президента рейтингът му намалява в засегнатите от разлива райони заради недоволството, че администрацията е прехвърлила твърде голяма отговорност на ВР в борбата с разлива, отбелязва “Ройтерс”.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!