Няма изгледи за сделка между ЕС и Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
446

Няма изгледи за сделка между ЕС и Великобритания

Няма изгледи за сделка между ЕС и Великобритания
Европейският съюз и Великобритания продължават преговорите за бъдещите си отношения. Двете страни имат седем седмици до крайния срок, който са определили през октомври, за да постигнат споразумение.

Въпреки изтичащото време няма изглед за окончателни решения по най-сериозните въпроси – условията за открита и лоялна конкуренция и за риболова в британски води, коментират представители на ЕС, цитирани от „Блумбърг“.

Разговорите в Брюксел ще започнат с вечеря между главния посредник на Великобритания Дейвид Фрост и този на ЕС Мишел Барние, които ще коментират възможни сценарии за споразумение. През следващите дни по 50 длъжностни лица от всяка страна ще обсъждат техническите детайли, а в петък отново ще бъде свикана среща между двамата главни преговарящи.

Европейският съюз се нуждае от 11 седмици, за да ратифицира споразумение. Следователно, срещата на европейските лидери на 15 октомври е последната възможност за приемане на сделка преди изтичането на преходния период след Брексит на 31 декември. Ако това не се случи, за първи път от десетилетия ще бъдат въведени мита и квоти – Великобритания ще излезе от ЕС без сделка.
banker.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!