Ново силно земетресение разлюля Турция, има пострадали

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
271

Трусът е станал в окръг Адана, който беше сред най-тежко засегнатите от природната стихия през февруари

Земетресение с магнитуд 5,5 бе регистрирано във вторник сутрин в южния турски окръг Адана, който бе силно засегнат от опустошителните земетресения на 6 февруари тази година, съобщи Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Няколко души са били ранени, съобщи държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Епицентърът на труса е бил в град Козан. Земетресението е станало в 8.44 часа тази сутрин, а дълбочината му е 11,27 километра. Усетено е и в съседните окръзи, включително Кахраманмараш (епицентър на земетресенията от 6 февруари), Османийе и Газиантеп, които пострадаха силно при земетресенията с магнитуд 7,6 и 7,7 на 6 февруари.

Регистрирани са няколко вторични труса със сила между 3 и 3,2 в рамките на 15 минути.

Представителят на местните власти в град Джейхан, окръг Адана, Байрам Йълмаз заяви, че няколко души са пострадали, след като са скочили от тераси или прозорци в резултат на предизвиканата от труса паника. Има и нанесени материални щети, съобщава се за пукнатини по някои сгради.

Сеизмологът проф. д-р Шукрю Ерсой заяви за телевизия СиЕнЕн-Тюрк, че се очаква днешният трус да предизвика допълнителни щети на вече пострадали от земетресенията на 6 февруари сгради.

Адана беше сред най-тежко засегнатите от трусовете през февруари окръзи. В град Адана се срутиха над 10 жилищни блока, а стотици хора загинаха.
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!