Никола Минчев е новият председател на Народното събрание

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
118

Той бе предложен от “Продължаваме Промяната”

За председател на 47-ото Народно събрание депутатите избраха Никола Георгиев Минчев.

Минчев бе предложен от ПГ “Продължаваме промяната”. Той беше одобрен със 158 гласа “за”. Един глас бе “против”, а 72 “въздържали се”.

Партия “Възраждане” също направи своя номинация – Цончо Ганев. Предложението обаче беше подкрепено от 13 депутати. “Против” гласуваха 91 депутати, а 88 се въздържаха, с което предложението не беше одобрено.

“Ще работя за това българският парламент

да бъде място за свободен и градивни дебати и дискусии, в които ние да създаваме закони, които да ускорят развитието на страната ни и да я направят пълноправен член на ЕС”, заяви Никола Минчев от трибуната на НС.

Председателят на парламента призова да се посрещат различията с уважение. Той призова още депутатите да работят в рамките на един пълен 4-годишен мандат и да възстановят духа на взаимното разбирателство.

Никола Георгиев Минчев е адвокат по професия, пише в официалната интернет страница на “Продължаваме Промяната”. Той е бил водач на листата на формацията в Перник.

Роден е на 13 септември 1987 г. Завършил е 91-а Немска езикова гимназия “Проф. Константин Гълъбов” в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Говори английски и немски език. Обича спорта.

Адвокатската му кариера започва в кантората “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”. Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара. Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокати в областта на енергийното право). Опитът му включва още банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки.

“Вярвам, че с тези негови качества, както и доброто му образование, почтеност и постоянство – ще допринесе много за 47-ото Народно събрание. Той ще служи за най-добрата кауза – успехът на България”, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков при издигането на кандидатурата на Минчев.

Депутатите избраха и седем заместник-председатели на 47-ото Народното събрание

За заместници бяха избрани Мирослав Иванов от “Продължаваме промяната”, Росица Кирова от ГЕРБ – СДС, Мукаддес Налбант от ДПС, Кристиан Вигенин от “БСП за България”, Ива Митева от “Има такъв народ”, Атанас Атанасов от “Демократична България” и Цончо Ганев от “Възраждане”.

Кандидатурите им бяха гласувани анблок и одобрени с пълно единодушие от 239 депутати.

След като бяха избрани заместник-председателите заеха мястото си на президиума на Народното събрание.
Днес е първото заседание на 47-ото Народно събрание. Най-възрастният народен представител д-р Силви Кирилов откри по традиция първото пленарно заседание. След речта му новите депутати положиха клетва.

На заседанието присъстват 228 от 240 народни представители.

В парламента има седем политически формации – “Продължаваме промяната”, ГЕРБ-СДС, ДПС, “БСП за България”, “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Възраждане”.
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!