Непълнолетни стреляха по деца от Украйна в Свети Влас

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
319

По чудо няма пострадали, следи има по стените на фасадата на хотела

Снимка: Кадър, Нова тв

Инцидент с бежанци от Украйна в Свети Влас. Непълнолетни стреляха срещу деца, настанени в местен хотел. По фасадата на сградата личат следи от пластмасови сачми, а по чудо няма пострадали при инцидента.

Украинки, които от февруари са настанени в хотелския комплекс, изпратиха видеоклип, в който се вижда как децата стрелят по него. Сградата е в центъра на Свети Влас.

Тук са настанени 7 жени с около 10 деца. “Вчера нашите деца си играли в териотрията на хотела и с тях редом са играли местни деца.”, разказва една от майките пред Нова тв. Няколко сачми са попаднали в ръце и крака на бежанските деца.

Майка на едно от украинчето, което е било уцелено, разказва, че синът й е особено изплашен. По думите на украинките между децата не е имало конфликт.

“Нямаше конфликт, просто станало от игра, която е с играчки, които не са предназначени за деца”, обясни друг родител. “Децата вече са забравили, синините остават, но за съжаление сачмите можеха да попаднат в очи или в лицето на някои от децата и можеше да има и сериозно пострадали”, допълни майка.

На място около 19 часа е пристигнала и полиция, която е била извикана от родител на украинско дете.

По публикацията работи: Петя Славова

dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!