Навални се присмя на Путин: Да, отрових се сам. Сварих си ”Новичок” в кухнята

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
87

View this post on Instagram

«Владимир Путин сообщил французскому коллеге: «Навальный мог сам проглотить этот яд». Хорошая версия. Считаю, что заслуживает самого пристального изучения. Сварил на кухне «Новичок». Тихо отхлебнул из фляжки в самолете. Впал в кому. До этого договорился с женой, друзьями и коллегами, что, если Минздрав будет настаивать, чтоб меня увезли лечить в Германию, они ни в коем случае не позволяли это сделать. Помереть в омской больнице и оказаться в омском морге, где установили бы причину смерти «пожил достаточно», – вот конечная цель моего хитрого плана. Но Путин меня переиграл. Его просто так не проведёшь. В итоге я, как дурак, пролежал в коме 18 дней, но своего не добился. Провокация не удалась!

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) on

Алексей Навални
Източник: Instagram
Ирония и болезнен сарказъм от руския опозиционер Алексей Навални, само часове след като президентът Владимир Путин загатна, че може би сам се е отровил с Новичок. Началникът на Кремъл загатна за това пред френския си колега Еманюел Макрон по време на телефонен разговор, за който съобщиха от френското издание “Ле Монд”.

“Путин заявил пред френския си колега, че може да съм се отровил сам. Прекрасна версия. Мисля, че заслужава внимателно проучване. Сварил съм сам в кухнята “Новичок”, отпил съм тихо малка глътка в самолета и изпаднал в кома. Преди това съм се договорил с жена си, приятелите си и колегите си, че ако Министерството на здравеопазването настоява да бъда откаран за лечение в Германия, това няма да бъде позволено, за да умра в болницата в Омск, да бъда в моргата в Омск, където да установят причината за смъртта ми. Живял съм достатъчно – това би била най-висшата цел на пъкления ми план. Но… Путин ме надхитри. Сега изглеждам като глупак – лежах в кома 18 дни, но не постигнах целта си. Провокацията ми бе неуспешна!”, написа Навални в Instagram.

Изданието “Ле Монд” съобщи за разговора между държавниците на Франция и Русия, като се позова на свои анонимни източници. Путин обаче споделил по телефона на Макрон, че Навални вероятно се е отровил сам. Руският опозиционер не закъсня с отговора си, като се присмя на подобно твърдение.
frognews.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!