Насилието срещу служители в магазините във Великобритания достига 1,300 инцидента на ден

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
181

През последната година, насилието и злоупотребите срещу работници в магазините в Обединеното кралство са нараснали до 1,300 инцидента на ден, според водеща търговска организация. Инцидентите са се увеличили с 50% спрямо предходната година, като Британският търговски консорциум (BRC) критикува недостатъчните действия на правителството по отношение на тази криза.

Според BRC, инцидентите включват расови обиди, сексуален тормоз, физически нападения и заплахи с оръжие, като около 8,800 от тях са довели до наранявания. Загубите от кражби в магазините са достигнали рекордните 1.8 милиарда паунда за последната година.

Правителството и полицията се ангажират с по-строг подход към кражбите, като се търсят по-ефективни мерки за предотвратяване на насилието срещу работниците в търговския сектор. Някои бизнес лидери призовават за превръщането на насилието срещу търговски служители в отделно престъпление в Англия и Уелс, както вече е в Шотландия.

Търговците инвестират значителни суми в мерки за превенция на престъпността, включително видеонаблюдение и охрана, но призовават за по-сериозно отношение от страна на правителството и полицията към проблема с насилието в магазините.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!