Насилието под колоните на МС – под специалния надзор на прокуратурата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
72

Кадрите ще бъдат показани и в Европейския парламент

Снимка: Bulgaria ON AIR
Прокуратурата взе полицейското насилие под колоните на МС под специален надзор, съобщава Нова тв. Досъдебното производство е било образувано още миналата година, но сега прокуратурата го взима под специален надзор.

Близо година след втория ден на протестите от миналото лято излязоха и кадрите с полицейското насилие. Те ще бъдат предадени на Европейския парламент, обеща от Партията на европейските социалисти – Петър Витанов. По думите му, по етични съображение не се излачват най-грубите сцени на насилие, но всички те ще бъдат прожектирани пред комисията в ЕП.

Партиите на протеста поискаха да се поеме отговорност от тогавашния премиер Бойко Борисов, както от Младен Маринов и Христо Терзийски.

Въпреки че не участва в демонстрациите, това поиска от профила си във Facebook и Слави Трифонов от ИТН. Отговорността за всичко това е на тогавашния министър-председател Бойко Борисов. След случилото се зад колоните на Министерския съвет, той не обели нито една дума за битите деца, каза само, че се пролива кръв на полицаи. Не беше намерен нито един виновник за полицейското насилие, не беше осъден нито един. Нещо повече – след побоя над протестиращите, за награда вътрешният министър, пряко отговорен за полицейското насилие през месец юли – Младен Маринов, беше издигнат за депутат от партия ГЕРБ и днес той е депутат от ГЕРБ.

От Синдиката на служителите на МВР заявиха пред БНТ, че политиците в момента използват случая, за да печелят политически дивиденти.

Видеото пък провокира Христо Иванов тази сутрин да запише свое на същото място. Това е местопрестъплението не просто защото е там в този ъгъл беше мачкана българската свобода. Става дума за една целенасочена, политически поръчана и политически и институционално прикрита операция по изтръгване на свободата от ръцете на българските граждани.

Заради кадрите с насилие, председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева свика извънредно заседание.

По публикацията работи: Петя Славова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!