Напрежението ескалира: Арестувани и пострадали на протеста на футболни фенове

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
92

Две водни оръдия влязоха в употреба на място

Източник: Георги Димитров

Напрежение около стадион „Васил Левски”. Фенове се събраха на национален протест заради скандалите около евроквалификацията България – Унгария. Напрежението ескалира и полицията използва водно оръдие, за да въдвори ред. Имаше много бомбички и димки. Има пострадали полицаи и протестиращи. Поне десетима са арестуваните. Това предава NOVA.

 

Две водни оръдия влязоха в употреба на място. Протестиращи опитаха да тръгнат към полицейския кордон, въоръжени с камъни и клони. Има ранени и арестувани. Пожарни гасиха запалени контейнери за смет по улиците около Националния стадион.
Има доста ранени полицаи, които са с малки травми, които се установяват, обявиха от СДВР.

“Ние познаваме организатора. Той има уведомление в общината. Ние го познаваме, но той се разграничи от феновете, каквото и да означава това”, заявиха оттам.
От СДВР обявиха, че предприемат организация и мерки за деескалиране на напрежението. Има пострадали полицейски служители. След сблъсъци между агитки има пострадали и сред протестиращите. Нанесени са и материални щети по моторни превозни средства.

Пистолет, боксове, палки и спрейове иззе полицията на контролните пунктове около Националния стадион „Васил Левски”.

Протестите са охранявани от около 1600 полицаи.

Шествието на ЦСКА започна от „Българска армия” и блокира движението по „Орлов мост”. В същото време откъм улица “Гурко” се е събрала група от фенове на “Левски” и гости от Унгария. Пред Софийския университет също има група от протестиращи, които са дошли извън София, като предстои те да се насочат към стадиона.

Задръстване има и на бул. “Васил Левски” в центъра на столицата. Полицаи регулират движението, а градският транспорт се движи със закъснение.
От МВР съобщиха, че временно е затворено движението по бул. “Цар Освободител“ от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ до бул. “Васил Левски“ и по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ от Орлов мост до ул. “Граф Игнатиев“. Превозните средства на градския транспорт са пренасочени по обходни маршрути, съответно:

Автобусите идващи от „Младост“ и „Дружба“ са отклонени през кръговото кръстовище на телевизионната кула по бул. “Алея Яворов“, бул. “Драган Цанков“ и бул. “Цариградско шосе“. Тролейбусите, идващи от „Младост“ и „Дружба“, обръщат на кръстовището на 4-ти километър, а тези от кв. “Х. Димитър“ обръщат на кръговото кръстовище на Паметника на Васил Левски и обратно по маршрута си.

Двубоят се играе пред празни трибуни.

Източник: NOVA
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!