Най-странните въпроси, които европейските депутати успяха да измислят към ЕК

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
136

През 2016 г. европейските депутати са задали над 9 хил. писмени въпроса, а някои от тях са меко казано абсурдни
Снимка: Investor.bg
Европейските депутати са любопитни хора и задават въпроси. Това коментира Politico, сочейки за пример, че през 2016 г. те са задали 9 238 писмени въпроси към Европейската комисия (ЕК).
Някои от тях обаче могат да се опишат единствено като абсурдни. Като например планира ли ЕК да премахне Регулация 1182/71.
Както много неща в ЕС и времето си има своята точна дефиниция. В Регулация 1182/71 е записано, че „времето е период от дни, седмици, месеци или години, които могат да бъдат изчислени от момента, в който настъпва някакво събитие“. За Ирландия обаче нещата не стоят така, твърди депутат и пита кога ще бъдат предприети спешните действия за защита на правата на ирландците от този несправедлив регламент.
Опазването на околната среда е битка, водена от мнозина на много фронтове. Френският „Национален фронт“ на кандидата за президент Марин льо Пен има своето виждане за борба с климата. „Има ли планове Европейската комисия да насърчи използването на насекоми за храна в Европа?“, пита депутат от френската партия.
Според обясненията отглеждането на насекоми за храна няма да има толкова негативен ефект върху околната среда, както другите животински ферми, а протеините в тях са същите, както и в останалите месни продукти. От „Националния фронт“ все пак признават, че яденето на насекоми противоречи на европейските навици на хранене.
Депутат от Liga Nord в Италия пък пита дали ЕК има намерение да насърчи европейците да правят ферми за охлюви. Освен с по-високо качество на продукцията, отглеждането на охлюви носи и добри пари, посочват от партията.
От френския „Национален фронт“ алармират и за пандемия от мързел в Европа, а това може да бъде преодоляно, ако на всеки осем часа, прекарани зад бюрото, европейците бъдат задължени да правят един час физически упражнения. Депутатският въпрос е свързан с намеренията на Брюксел в тази насока.
„Фалшивото“ месо притеснява германски депутат от ЕНП. Пазарът за вегетариански храни расте все повече, а имитиращите месо продукти имат същите етикети, както и месните продукти. По този начин потребителите са заблуждавани, че вегетарианските наденици или вегетарианският шницел са всъщност наистина от месо.
Депутат от италианската Lega Nord има и други опасения, свързани с храната. Те са насочени по-скоро към кръвта, която се стича по пода на летището в Милано, а източникът й са зле опакованите пакети агнешко и други меса. Призивът на депутата е Брюксел да забрани тази практика.
И това са само част от странните въпроси, които депутатите успяха да измислят и изпратят към ЕК през 2016 г. Един от тях – представител на Чехия, пък е изпратил запитване защо на тях няма получен отговор.
По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Миглена Иванова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!