Най-абсурдните и смешни забрани по света

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
118

Забраните са нещо неотменимо по целия свят, но на някои места те изглеждат смешни, а понякога и абсурдни. Вижте някои от най-любопитните забрани, утвърдени със закон по света.

Бягането, дъвката или използването на пиърсинг е незаконно в страните, които най-малко си представяте.Във Великобритания закон забранява умирането в британския парламент. Тази сграда има статут на дворец на кралското семейство, така че ако човек умре там, би имал правото да бъде погребан с всички почести, присъщи на короната. В Северна Корея използването на “пиърсинги” върху всяка част от тялото е забранено, както и използването на “дънки”. Държавата твърди, че тези прищявки, към които младите хора са се приспособили, влияят негативно на цялото севернокорейско общество и неговите ценности.

В Дубай правителството създаде брошура, с която моли чужденците да спазват определени правила за поведение, докато са в страната. Сред тези норми държавата забранява на двойките да се целуват публично; В допълнение се забраняват и други прояви на обич, като държане за ръце и дори е незаконно да танцувате и да плюете на улицата.
Известните шоколадови бонбони Kinder са забранени в САЩ. Правителството счита, че изненадите, които носят яйцата, могат да бъдат опасни за децата, тъй като непълнолетните могат да се задавят с тях. Внасянето само на едно от шоколадовите яйца в страната носи глоба от 2500 долара.

След 10 ч. вечерта в Швейцария не можете да пускате водата в тоалетната. Правителството вярва, че това предизвиква шумове, които съседите не са длъжни да чуват.

Продажбата и консумацията на дъвки е забранена в Сингапур. Причината за забраната се основава на екологични мерки. От 1992 г. правителството започва да смята, че дъвките замърсяват околната среда. Намирайки ги залепени на много места и поради увеличаването на правителствената сметка за почистване на лепкавите дъвки, те решиха да ги забранят за постоянно.

В САЩ също има забрани, които могат да изглеждат абсурдни. В щата Алабама е незаконно да шофирате със затворени очи. През 21 век в Уейнсбъро, Джорджия, на жената все още е забранено да шофира по главните улици. Междувременно в Денвър не можете да карате черна кола в неделя, докато в Джорджия не можете и да плюете от движеща се кола или автобус.

В Туркменистан, страна, разположена в Централна Азия, певците и музикалните групи не могат да излъчват предварително записан звук (“възпроизвеждане”) в телевизионни програми и концерти. Правителството има за цел “да запази автентичната култура на страната”. Очевидно в Туркменистан наистина трябва да можете да пеете на живо или по-добре изобщо да не пеете.

В Италия също има забрани, които са доста нетипични. На един от най-красивите плажове, в Ераклея, е забранено да се правят пясъчни замъци. От друга страна, на остров Капри жителите се притесняват толкова много за своето спокойствие, че наскоро двама души бяха арестувани за вдигане на шум с “плажните си джапанки”.

В Сиера Леоне, малка страна, разположена в Западна Африка, тичането по улиците е забранено. Правителството смята, че тази практика усложнява движението на превозни средства. Не се изключва обаче истинската причина за забраната да е свързана с политиката, тъй като наскоро група противници организираха събития с концентрации на бегачи, които носеха ризи, подкрепящи опозиционните партии.

В Испания не можеш да кръстиш детето си Ленин, Сталин или Маркс. Забранени са и имената Каин, Хитлер и Юда.
В Лос Анджелис е забранено близането на жаби. Преди време може би на някого му е хрумнало да го направи и така се е стигнало до забраната… Причината е, че жабите са покрити с токсично вещество, което има ефект на дрога.

Във Франция не можеш да кръстиш прасе с името Наполеон.

Във Вашингтон трябва при пристигането си в града да уведомиш властите, ако имаш престъпни намерения. За съжаление обаче, никой не го е изпълнил досега…

Във Флорида е забранено да превозваш слон, ако той предварително не си е закупил билет. Тарифата е същата, като за репатриране на кола.

В Тибет е забранено да се прераждаш без разрешение от властите. Това се е наложило през 2007 г. заради будистките монаси, които очевидно имат този навик.

В американския щат Охайо на жените е забранено да носят обувки от лакирана кожа. Причината е, че често решават да ги комбинират с къса пола, а в отражението на обувките може да се види бельото им. За мъжете обаче нищо не се казва.

В Иран е забранено на мъжете да имат дълга коса с опашка. По принцип дългата коса при мъжете в страната не е позволена, но най-строги са към прическите, които са дълги отзад и къси отпред.

Исландия беше първата държава в света, която забрани в нощните клубове да се практикува стриптийз по нерелигиозни причини.

В Канада бебешки проходилки са забранени от 2004 г., тъй като са твърде опасни. Глобата за притежаване на такава е до 100 000 долара.

В Канада не е позволено и да използвате повече от 25 монети в една транзакция, за не се да натрупва скрап.

Саудитска Арабия и Пакистан: И в двете страни не е позволено да се чества Денят на влюбените публично, тъй като не е част от мюсюлманската традиция.

В Рим се ангажират с хуманното отношение към животните. Забранено е рибите да живеят в кръгъл аквариум, тъй като се смята за жестоко отношение, защото се ограничава потока на кислород и това може да заслепи рибата. В града има и наказания за това, че не разхождате кучето си, придружено с глоби от 700 долара. Също така не е позволено да се оставят животни в превозни средства с високи температури или на витрини.

Русия, Беларус и Казахстан: Искате да бъдете секси? Може, но не и в бельо от дантели. Това е така, тъй като има закони, които изискват облеклото, което е в пряк контакт с кожата, да има поне 6% памук, така кожата не се изпотява.

Ако планирате да посетите древна Гърция, по-добре оставете токчетата си у дома. Достъпът до исторически паметници с такива обувки е забранен, тъй като натискът, упражнен от пръста на крака върху земята, уврежда и дори разрушава инфраструктурата.
struma.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!