На Зоран Заев му се иска да покаже среден пръст на Българите, македонците ни наричат фашисти

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
132

Ето какви са реакциите в съседката ни след като я спънахме за ЕС

 

Снимка: БГНЕС
Сбед като България подложи крак на Северна Македония по пътя й към Европейския съюз, коментарите в съседката ни не закъсняха. “Идва ми да покажа среден пръст на българите”, заяви премиерът на страната Зоран Заев в интервю за местната телевизия ТВ21. А стотици македонци изразиха възмущението си в социалните мрежи.

Попитан от водещия на предаването “Клик плюс” Борян Йовановски дали иска да покаже среден пръст на българите след ветото, което страната ни им наложи за присъединяване към ЕС, Заев заяви:

“Това е най-лесно. Идва ми, как да не ми идва. Имам цялото право на света да го направя след всичко, което сме направили”. Той обаче поясни, че се е поучил от грешките на своите предшественици, че такъв език не води до нищо добро.

Ветото, което вчера България наложи на Република Северна Македония за влизане в ЕС Зоран Заев коментира така: “Това, което се случи, е голяма неправда. Вярвам, че това не е желанието на българския народ и на премиера Борисов”. Според него този ход е продиктуван от наближаващите избори в България през март 2021 г.

В социалните мрежи пък голяма част от потребителите ни описват като фашисти и татари. Най-гневните обвиняват България и в кражба на македонската история, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Най-крайните мнения са публикувани в страницата на завършилия Софийския университет македонски политик Петър Богоевски. Той е известен с антибългарската си пропаганда. А неговите последователи влизат в остри спорове с българи, които коментират публикациите.

Коментари по темата има и в Twitter, но много по-умерени. Някои от хората използват момента да отправят критика към правителството на Зоран Заев.

А други шеговито заявяват, че все пак от ветото има полза, защото ще отвлече поне за малко вниманието от коронавируса.

По публикацията работи: Нели Христова
dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!