На Великобритания ѝ тряват имигранти. Нуждае се от работна ръка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
450

Великобритания трябва да използва имиграцията, за да реши недостига си на работници. Това ще насърчи икономическия растеж, подчерта ръководителят на Камарата на британската индустрия Тони Данкър.

Тони Данкър ще отправи своя призив към британските политици да бъдат “практични” по отношение на имиграцията на годишната конференция на Камарата на британската индустрия в Бирмингам, в която членуват повече от 190 000 компании.

Очаква се още Данкър да каже, че Великобритания трябва да позволи “икономическа миграция” в районите, в които трудно се намират квалифицирани работници.

Речта на ръководителя на Камарата идва на фона на сериозни затруднения на фирмите да наемат персонал и овакантените работни места са на почти рекордно ниво, припомня БНР.

В същото време последните данни показват, че нивото на безработицата в Обединеното кралство се е повишило, а Английската централна банка прогнозира, че почти ще се удвои до 2025г., тъй като страната преминава през тежка рецесия.

Националната статистика отчита, че бизнес инвестициите във Великобритания са намалели през последните месеци и остават под нивата отпреди пандемията.

БиБиСи съобщи, че Тони Данкър смята да каже на бизнес лидерите и работодателите да бъдат “максимално откровени към хората” по въпроса за острия недостиг на работна ръка, за това, че страната “не разполага нито с хората, нито с продуктивността, от които има нужда”.
frognews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!