МВР си помпало рейтинга – много акции с минимум резултати

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
818

Войната с престъпността тръгва в погрешна посока. Водещото в полицейските акции трябва да бъде резултатът, а не отразяването в медиите“,

заяви по Нова телевизия депутатът от Коалиция за България Михаил Миков по повод скандалния случай в Кърджали, при който пострада семейство.

„Показността на акциите налага да има повече задържани и проснати на пода с белезници. Това помпа рейтинга на управляващите“, коментира още бившият вътрешен министър. 

Според него МВР не може да функционира като борческа структура. Натоварването в полицията е огромно, което се отразява на качеството на работата – акциите не са изпипани докрай, смята Миков.

Той обърна внимание на факта, че акциите са многобройни, но резултатите от тях са минимални, повечето арестувани се пускат на свобода.

“Такъв е и случаят с акция “Килърите“. От 20 задържани 14 са пуснати, 5-има остават в ареста, а един се оказва, че няма нищо общо с този случай“, каза Миков.

 

От ДПС също смятат, че вчерашното изслушване на вътрешния министър Цветан Цветанов се е превърнало в процедура в създаването на алиби за полицейското насилие.

„Има план да се представят действията на полицията като действия срещу престъпници, което става за сметка на едно невинно българско семейство“, заяви Лютви Местан, зам.-председател на ДПС. 

Според него трябва да се постави акцентът дали са били правомерни действията на полицията в Кърджали, а не дали има или няма проституция в града, защото това има за цел да оправдае полициите.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!