Образуваха досъдебно производство срещу Симеон Дянков

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
779

Прокуратурата образува поредното досъдебно производство за изнасяне на класифицирана информация, представляваща държавна тайна,

съобщиха за БТА източници от прокуратурата.

Разследването засега е срещу неизвестен извършител, но става дума за сигнала, който Коалиция за България подаде в прокуратурата за огласен от министъра на финансите Симеон Дянков документ, подписан между БНБ и предишното правителство.

Преди време, когато на бившия премиер Сергей Станишев беше повдигнато обвинение за неправилно боравене с класифицирана информация, самият той съобщи, че по сигнала срещу Дянков дълго време не е било работено.

Непосредствено след това от прокуратурата съобщиха, че е била направена проверка на сигнала на Коалиция за България и резултатите от нея са дадени на прокурор.

Постановлението за образуване на досъдебното производство е подписано вчера. Делото, което засега не е конкретно срещу Дянков, е по чл. 359 ал. 1 от НК, според който се наказва със затвор до 2 години или пробация този, който по непредпазливост стане причина да бъде разкрита информация, представляваща държавна тайна, или чуждестранна класифицирана информация, получена по международен договор, по който Република България е страна.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!