Младеж от Великобритания, изчезнал като дете, открит във Франция

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
434

 

Млад британец, който изчезна преди шест години по време на пътуване в Испания, е бил открит в Южна Франция, съобщи “Ройтерс”.

Той беше забелязан от шофьор, докато бягал от спиритическа общност в планините. Шофьорът е информирал полицията за случая.

Семейството на младежа потвърди, че откритият е Алекс Бати от Голям Манчестър.

Тулузката прокуратура съобщи, че се очаква тийнейджърът скоро да се завърне в Англия. Британските власти водят наказателно разследване на неговото изчезване.

Бати изчезва на 11-годишна възраст през 2017 г., докато е на пътуване с майка си и дядо си в Малага, Испания.

 

Фабиен Акидини, шофьорът доставчик, който първи забелязал младежа, разказва: “Той ми каза, че е ходил четири дни, след като е напуснал планината.”

Според информацията, младежът е живял в духовна общност в Пиренеите, известна като убежище за хора от цяла Европа, търсещи алтернативен начин на живот.

Местонахождението на майката на Бати, която изчезва заедно с него през 2017 г., все още е неизвестно.

“Той ми каза, че майка му има странни духовни възгледи и е останала в планината с група хора”, добави Акидини, като уточни, че младежът не е изглеждал нещастен, но е бил много щастлив, че си е тръгнал.

Вчера полицията в Манчестър съобщи, че е била контактувана от френските власти по повод възможното забелязване на младежа.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!