Млада жена опита да спре автомобила на Бойко Борисов

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
5113

Шейрие Хюсеин от село Фотиново с малко бебе в ръцете си се опита да се хвърли върху капака на служебния автомобил на премиера Бойко Борисов,

който посети днес село Кирково, Кърджалийско. Младата майка опита да спре правителствения кортеж, за да говори с премиера, предадоха Дарик радио, агенция “Фокус” и БНТ.

Охраната не допусна жената да се срещне с министър-председателя и я отстрани отн пътното платно. Пред журналисти тя каза, че е искала да попита Борисов защо след като се е регистрирала като земеделски производител, държавата й е спряла помощите за майчинство.

Младата майка се опита да получи отговор след срещата на премиера в местното читалище с тютюнопроизводителите, на която той обеща, че до края на месеца ще получат държавната субсидия в размер на 116 млн. лв.

Парите за премиите за тютюнева реколта 2009 тръгват към банките следващата сряда, трупата на Драматично-музикалния театър “Кадрие Лятифова” в Кърджали ще продължи да съществува.

Това са най-важните неща, които съобщиха премиерът Борисов и министрите в общините Кирково и Кърджали, предаде кореспондентът на БТА.

С премиера бяха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

В препълнената читалищна зала в Кирково Бойко Борисов изтъкна няколко факта, забавили това негово посещение в Източните Родопи.

“Бях тук преди изборите, когато ви плашеха, че ако ГЕРБ дойде на власт, ще сменя имена, ще организира гонения и преследвания. Има ли нещо такова сега?”, попита той.

Премиерът е изчаквал и подписването на договора с австрийската фирма EВН за рестартиране на обекта “Горна Арда”. По време на изграждането на трите язовира там ще бъде осигурена работа за повече от 6 хил. души, други 3 хил. ще имат постоянна работа след това, уточни Бойко Борисов.

От каскадата ще има и друг ефект – ограничаване на наводненията в Турция и Гърция.

По най-горещия въпрос – изплащането на тютюневите премии, земеделският министър Мирослав Найденов увери, че на 26 юли в “Държавен вестник” ще бъдат публикувани промените в Закона за бюджета, а на следващия ден ще излезе и постановлението на Министерския съвет за изплащането на сумите по групи.

Сметките в Министерството на земеделието и храните са заредени и до края на юли парите ще бъдат при тютюнопроизводителите, увери Найденов.

Хората от Кирковско поставиха пред премиера и министрите проблеми за липсата на пътна инфраструктура, за водоизточниците, а също и по въпроса за алтернатива на тютюнопроизводството.

В театър “Димитър Димов” в Кърджали премиерът Бойко Борисов изтъкна, че въпреки икономическите трудности, реформите и в здравеопазването, и в театралната сфера, са неизбежни и ще ги има.

На въпрос

дали ГЕРБ си сътрудничи с ДПС,

той категорично отказа да отговори с обяснението “когато нещо го няма, как може това да се коментира”.

Министър-председателят препоръча на записващите се нови членове в партията ДПС да не смятат, че това им е и молба за постъпване на работа.

Поради други ангажименти Бойко Борисов и Цветан Цветанов отпътуваха от Кърджали, но по друг горещ въпрос – за съдбата на театър “Кадрие Лятифова”, остана да отговаря министърът на културата Вежди Рашидов.

Лично негово е било решението в града да продължат дейността си под една шапка трупите на драматичния, музикалния и кукления театър. Рашидов не спести да посочи слабите финансови резултати на съставите.

Театрите “Димитър Димов” и “Кадрие Лятифова”, уточни той, имат над 130 души по щат и те са приблизително колкото в Народния театър “Иван Вазов”. Бюджетите на кърджалийските са общо 1 милион лева, толкова е и на водещия в София, но там годишните приходи са в размер на 3 милиона лв.

За последните 6 месеца трупата на “Кадрие Лятифова” е имала 4 представления, 14 000 лева приходи и 280 000 лева разходи. За да влезе един зрител в залата, държавата го е дотирала с билет на цена 96 лв.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!