Цената на път в Русия – все едно е покрит с черен хайвер

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1182

Заради корупция пътен участък в Русия е глътнал толкова пари, че все едно е покрит не с асфалт,

а с кожени палта, гъши дроб, черен хайвер, трюфели или стриди.

Властите в Русия продължават да не могат да се преборят с ширещата се корупция в страната. Илюстрация за мащабите на този феномен е изследване, направено от руското издание на списание “Ескуайър”, за което пише британският в. “Дейли телеграф”.

Корупцията превръща строежа на  пътища в Русия в изключително скъпо начинание.

Така например 50-километрова отсечка от магистрала, построена за зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г., е погълнала огромна сума, равняваща се на 4,9 млрд. британски лири, установило изследването.

Изчисленията показват, че за тези пари същият този участък е можело спокойно да бъде покрит с 20-сантиметров слой гъши дроб или с 5-сантиметров пласт трюфели.

Същият участък би могъл пак за тези пари да бъде застлан и с пласт стриди, черен хайвер или кожени палта.

В Русия правителството и градските власти имат практиката да взимат големи рушвети, за да възложат поръчки за строежа на пътища.

Строителните фирми пък от своя страна надуват цената на строителните материали, вложени в обекта, подправят данните за цената на труда на работниците и си присвояват пари от държавните фондове, посочва “Дейли телеграф”.

Във връзка с проучването на “Ескуайър” руски представители казаха, че въпросната отсечка от пътя излиза толкова скъпа, защото включва тунели и мостове високо в планината.

Въпреки тези аргументи специалисти казват, че цената на участъка пак е прекалено висока.

Неотдавна руският президент Дмитрий Медведев призна, че неговата кампания за борба с корупцията е дала малки резултати, отбелязва “Дейли телеграф”.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!