Млада британка почина по време на операция за повдигането на дупето в Турция

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
516

Лекарите не ѝ обяснили рисковете

Жена от Великобритания почина по време на операция за “бразилски лифтинг” в клиника в Турция. Това е официалното название за оформяне на задните части, която тя е решила да направи, въпреки че е получила “ограничена информация” за рисковете, гласи разследването.

31-годишната Мелиса Кер е отишла в частна болница в Истанбул за процедурата, заяви следователят от Норфолк Жаклин Лейк. Младата жена, която се е подложила на уголемяване на гърдите преди десетилетие, което е преминало без усложнения, е починала на 19 ноември 2022 г. в деня на операцията. Хигургичната интервенция се състои в събиране на мазнини от друга част на тялото, които след това се инжектират в задните части.

Смъртта е настъпила, след като инжектираната мазнина е навлязла във вена и е блокирала белодробната артерия, като причината за кончината на жената е белодробна тромбоемболия, пише “The Independent”.

Пластичният хирург Саймън Уити, който беше помолен да разгледа случая и да подготви доклад за разследването като експертен свидетел, каза, че смъртността, свързана с бразилския лифтинг, е с “вероятност по-висока от 1 на 4000”. Лекарят потвърди, че е “много възможно” Мелиса Кер да е могла да промени решението си и да се откаже от процедурата, ако рисковете от нея са ѝ били обяснени много по-ясно.

В разговор в WhatsApp между Мелиса Кер и служител на болницата, преди да замине за Турция, вече покойната дама казва, че е уредила операцията на стойност 3200 паунда, да бъде платена в брой. Тя е поискала цели четири пъти да види снимки на пациенти, претърпели същата операция, но не се знае дали е получила такива изобщо.

От същия разговор става ясно, че жената е била “малко притеснена” за операцията, която ще ѝ бъде направена. “Г-жа Кер не е била прегледана от хирург преди процедурата и е била подложена на небрежен преглед преди операцията. Тя е получила и ограничена информация за рисковете и смъртността, свързани с тази процедура”, каза съдебният лекар Жаклин Лейк, цитиран от “Фокус”.

Лейк ще се обърне към властите и ще заяви своите опасения, че хората не са наясно с рисковете, които поемат, когато получават козметична хирургия в чужбина. Съдебният лекар също свидетелства, че броят на пациентите, починали в подобни ситуации, е доста висок.

“Имаше международен сигнал за хирурзите за високата смъртност, свързана с тази процедура. Нямам власт над болници в Турция и също така вярвам, че правителството на Обединеното кралство няма контрол върху това, което се случва в други страни”, допълни Лейк.
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!