Министерство на икономиката: Нов завод ще направи страната ни номер 1 в Европа по производството на електрически велосипеди

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
559

“Това е сектор, с който имаме шанс да сме номер 1 в цяла Европа”, добавя служебният министър на икономиката
Служебният министър на икономиката Кирил Петков

Служебният министър на икономиката Кирил Петков присъства в Пловдив на подписването на договора за съвместна инвестиция между пловдивския производител на велосипеди “Макском” и австрийския производител на мотоциклети Pierer Group, с която страната ни ще излезе на първо място в Европа по производство на електрически велосипеди. Това съобщиха от министерството, цитирани от БТА.

Новият завод за електрически велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства
ще е разположен на 131 дка в “Тракия икономическа зона” и ще осигури нови 1000 работни места за Пловдив и региона. Планирано е инвестицията да надхвърли 60 млн. лв.

“Тази инвестиция е уникална за България.

Това е сектор, с който имаме шанс да сме номер 1 в цяла Европа. Ако успеем да направим така, че 15 на сто от компаниите ни да достигнат техните успехи, икономиката на България ще се удвои”, е заявил още Петков.

Министър Петков е заявил, че българската икономика разчита точно на такива конкурентни и успешни компании.
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!