МиГ-29 на Русия вдигнат срещу шпионски самолет на Великобритания над Баренцово море

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
164

Автор: news.bg
Източник: Kuba Bożanowski
Руски изтребител МиГ-29 е пресрещнал британски разузнавателен самолет над Баренцово море, съобщиха от Националния център за контрол на отбраната на руското военно министерство, цитирани от “Спутник”.

“На 7 септември руският контрол на въздушното пространство на силите за ПВО на Северния флот откри въздушна цел, приближаваща се до руската държавна граница над неутралните води на Баренцово море”, се казва в изявлението.

За да се идентифицира въздушна цел и да се предотврати нарушаването на руската граница, е бил вдигнат изтребител МиГ-29 от дежурните сили на ПВО на Северния флот.

“Екипажът на руския изтребител идентифицира целта като стратегически разузнавателен самолет R1 Sentinel на Кралските военновъздушни сили и го ескортира над Баренцово море”, уточняват руските военни.

Те уверяват, че полетът на руския изтребител МиГ-29 е изпълнен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство. На разузнавателния самолет на Обединеното кралство не било позволено да нарушава руската държавна граница.

При подобен инцидент руски изтребител МиГ-31 беше вдигнат по спешност, за да прехване патрулни самолети на Кралските норвежки военновъздушни сили R-3C Orion.
news.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!