Местните избори в Англия и Уелс ще се проведат през май

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
61

Правителството на Великобритания посочва, че дотогава деветте приоритетни групи в програмата за ваксинация ще бъдат обхванати дотогава

Снимка: архив Ройтерс

Изборите за местни съвети и кметове в Англия и Уелс ще се състоят през май, обяви правителството на Великобритания, като потвърди, че очаква програмата му за ваксинация срещу коронавирус е обхванала цялото население над 50 години дотогава, съобщава онлайн изданието Politico.eu.

Избирателите ще трябва да си носят собствена химикалка за вота – 6 май, посочват още от британския кабинет.

Общо 92 млн. британски лири държавно финансиране ще бъдат насочени към подобряване на безопасността на избирателните секции, вкл. оборудване с дезинфектанти. До 17 ч. в самия ден за гласуване ще може да се гласува и с мобилни урни за всички, които трябва да се карантинират заради вируса.

Вотът е за местни съвети в Англия и Уелс, за кметове в няколко региона – включително Лондон, и за комисари по престъпността. Парламентарните избори в Шотландия и Уелс също трябва да се проведат през май, но те са отговорност на правителствата на Шотландия и Уелс и това съобщение не се отнася за тях.

Въпреки че заради зимната вълна от коронавируса имаше съмнения дали изборите ще бъдат проведени през май, сега кабинетът потвърждава, че деветте приоритетни групи от населението, обхванати от ваксинационната програма, ще са получили първата си доза ваксина дотогава. Досега правителството се беше ангажирало публично да постигне това „до пролетта“.

По статията работи: Миглена Иванова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!