Мениджърът на Джошуа очаква мачът с Пулев да е през есента

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
49

Световният шампион в бокса Антъни Джошуа ще се бие веднъж през тази година. Това заяви мениджърът на 30-годишния състезател Еди Хърн, който очаква мачът с Кубрат Пулев да се проведе в периода от октомври до декември.

 
Българинът е претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Първоначално битката беше насрочена за 20 юни, а след това за 25 юли, но впоследствие беше отложена за неопределено време заради пандемията от коронавирус.
Хърн отново уточни, че желанието на щаба на Джошуа е мачът да се проведе във Великобритания с публика, като домакин на двубоя беше определен стадионът на “Тотнъм”. Заради обстановката в страната обаче той очаква този вариант да бъде позволен най-рано през есента.
“С всичко, което се случва, и фактът, че нямаме идея кога ще бъдат позволени събития с публика, мачът няма да се проведе през лятото. Мисля, че битката ще е между октомври и декември. По-добре по-скоро, отколкото по-късно, защото не искаме да е минала година от последната битка (на Джошуа)”, каза Хърн пред “Дейли мейл”.
Той изтъкна, че щабът на Джошуа остава отворен и към други опции, ако Великобритания не е вариант да приеме двубоя. Пред “Дневник” промотърът на българина Ивайло Гоцев обяви, че са предложили мачът да бъде на римски амфитеатър в Хърватия.
dnevnik.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!