Кобрата се готви за война – първо Джошуа, после Фюри

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
87

Кубрат срещу Великобритания, харесва ми, обяви Ивайло Гоцев

Снимка: БГНЕС
Кубрат Пулев се подготвя за “война” за световната титла в тежка категория срещу Антъни Джошуа и след това “всички пътища водят” към Тайсън Фюри, разкри мениджърът на българина Ивайло Гоцев.

Задължителният претендент за пояса на IBF е следващият съперник на AJ, като сред обсъжданите места за провеждане на сблъсъка попадат Великобритания, Близкия Изток, Китай и Хърватия. Изцяло британска битка между Джошуа и Фюри също продължава да стои на дневен ред, като промоутърът Еди Хърн се надява да подпише сделка за два мача между двамата, но Гоцев е уверен, че Пулев ще реализира собствените си амбициозни планове.
“Имаме история тук с Кубрат и британските боксьори в тежка категория. Той нокаутира вече някои от тях. Кобрата затвори устата на Дерек Чисора, защото говореше прекалено много. Това беше чудесно, след това надигра друг Фюри – победата над малкия братовчед също беше страхотна. Това бе двубоят, който го направи основен претендент за двубой с Джошуа – още един британски шампион, така че има връзка”, започна той за Sky Sports.
“Кубрат срещу Великобритания, харесва ми. Това ще го издигне на нов пиедестал. Ще се справим първо с Джошуа. Нека по-добрият победи и след това ще видим какви са опциите ни за мач с Тайсън Фюри. Каквото и да стане, всички пътища водят до Фюри. Мога да кажа това, защото той вече показа, че е един от най-доминантните при най-тежките, ако не и най-доминантният. Той е човекът. Ще бъде удоволствие да се изправим срещу британските шампиони един след друг, нали?“, попита Гоцев.

Промоутърът Еди Хърн потвърди, че Пулев ще се бие веднъж за титлата с Джошуа до края на годината, въпреки че на този етап остава несигурно дали 30-годишният шампион ще се бие пред собствена публика.

Пулев има една-единствена загуба на професионалния ринг, дошла в Хамбург през 2014 година, когато нашият боксьор отстъпи на Владимир Кличко в първия си сблъсък за световната титла след нокаут на украинеца в петия рунд.

Кобрата имаше възможност да се бие с Джошуа още през октомври 2017 в Кардиф, но получи разкъсване на раменен мускул, което провали планувания сблъсък.

По публикацията работи: Красимир Ангелов
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!