Механик на 27 години почина, след като изяде само една хапка от поръчано пиле къри

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
600

Механик на 27 години почина, след като изяде само една хапка от поръчано по телефона пиле къри Механик почина седмица, след като изяде само една хапка от кърито с пиле с масло, което беше поръчал от индийско заведение за бързо хранене, съобщава разследване.

Джоузеф Хигинсън, на 27 години, беше алергичен към ядки и бадеми – но преди това ги е понасял и се е наслаждавал на същото ястие, каза семейството му.

Съдът на съдебните лекари в Рочдейл чу, че Мала, индийският ресторант на улица Лъмб Кар Роуд в Холкъм, който е приготвил храната, е „ясно посочил“, че в нея са използвани бадеми.

Полицията на Голям Манчестър е провела разследване в съответствие с процедурата, но не е открила никакви грешки или поводи за притеснение от страна на ресторанта. На разследването за смъртта на г-н Хигинсън съдебен лекар е направил заключение за нещастен случай.

Семейството му сега използва трагедията като възможност да разпространява информация за сериозността на алергиите.

Хората, страдащи от алергии, трябва да знаят, че толерантността на тялото им може да се промени през целия им живот, казаха те.

Сестрата на г-н Хигинсън, Емили, каза, че брат й не винаги е вземал алергиите си насериозно – въпреки факта, че беше хоспитализиран осем месеца преди да умре в отделен инцидент. Разследването чу, че по време на семейна вечеря на 28 декември 2022 г., г-н Хигинсън е ял предястие, преди да хапне от кърито с пиле.

Той веднага стана и побърза към мивката в кухнята, преди да отиде нагоре.

Неговата сестра му приложила ЕпиПен на бедрото, но нищо не се случило и той се срутил. Семейството му набрало 999 и му инжектирало адреналин.

Когато пристигнали медиците, те извършили СПР на г-н Хигинсън, преди да го отведат в болница Royal Bolton. Той починал шест дни по-късно, на 4 януари миналата година.

На разследването се чу, че шест месеца преди смъртта си, през юни 2022 г., г-н Хигинсън посетил алерголог, който потвърдил, че е алергичен към фъстъци, ядки, бадеми и кокосови орехи чрез тест с кожно пробождане. Патологът д-р Филип Лъмб каза на съдебния лекар, че бадемите са „най-вероятният тригер“ за „незабавната алергична реакция“, от която 27-годишният пострадал веднага щом е сложил кърито в устата си.

След разследването Емили благодари на всички, участвали в медицинската му грижа, и каза: „Хората с алергии винаги трябва да възприемат ситуацията сериозно.

„Това не е нещо, което може да се приема за даденост – сериозността може да се промени през целия живот на човека.“

Тя каза, че сърцето и бъбреците на брат си са били донирани на нуждаещи се, добавяйки: „Знаем, че те са живи и здрави и че трансплантациите са били успешни.“

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!