11-годишно момче почина след участие в онлайн предизвикателство ‘chroming’

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
258

Момче почина след участие в онлайн предизвикателство за „хромиране“.
Смята се, че 11-годишно момче, открито мъртво в къща, е починало след участие в опасно предизвикателство в социалните медии, стана ясно днес.

Томи-Лий Грейси Билингтън претърпя предполагаем сърдечен арест в събота, след като участва в опасна лудост, наречена хромиране.

Неговата баба Тина Бърнс сега призова гиганта на социалните медии да „направи повече“ за защита на децата.

Хромирането, известно още като хъркане или смъркане, е когато някой вдишва токсични химикали като боя, разтворител, аерозолни кутии, почистващи продукти или бензин.
След това тези инхаланти въздействат на централната нервна система и забавят мозъчната дейност.

Тенденцията може да доведе до неясна реч, замаяност, халюцинации, гадене и дезориентация, но също така може да причини инфаркт или задушаване.
Говорейки за първи път след смъртта на Томи-Лий, Тина обвини TikTok за тенденцията: „Той почина веднага след преспиване в къщата на приятел. Момчетата бяха пробвали лудостта на TikTok „хромиране“.

„Томи-Лий незабавно получи сърдечен арест и умря точно там и тогава. Болницата направи всичко, за да се опита да го върне, но нищо не проработи. Той си беше отишъл.’

Томи-Лий беше открита неотзивчива в къщата на приятел на Greenset Close в Ланкастър, Ланкашир.

Полицията в Ланкашир каза, че смъртта му към момента е необяснима.

Оттогава Тина отдаде почит на внука си, описвайки го като „умно, енергично момче“, което беше „животът и душата на всяка стая“.

Тя каза: „Той имаше златно сърце точно като баща си. Нашето семейство е напълно опустошено.“
Томи-Лий живееше с майка си Шери в Ланкастър, докато семейството на татко Греъм живее в близкия Клейтън-ле-Уудс и района на Саут Рибъл в Ланкашир.

Тина каза, че и двете семейства искат да повишат осведомеността за опасностите от социалните медии за младежите и те призовават гиганта на социалните медии да направи повече, за да защити децата.

Асистентът на учителя добави: „И двете ни семейства са напълно опустошени, но всички искаме едно и също нещо.

„Не искаме други деца да следват TikTok или да бъдат в социалните медии. Всъщност искаме да премахнем TikTok и да не се допускат деца под 16-годишна възраст в социални медии.

„Това разбива всички ни, но ние искаме да помогнем за спасяването на живота на други деца и да дадем на семействата осведоменост да пазят децата си в безопасност. Получих толкова много съобщения от родители, които ми благодарят, че ги информирах.
„Един човек каза, че няма представа за тези луди социални медии и че децата й щастливо остават в стаите си в TikTok. Никога не е знаела, че има такива неща върху него.

„Вече тя премахна всички социални медии от техните устройства и е толкова благодарна, че открито говорим за това.“

Майката на Томи-Лий Шери също призова родителите „да скрият всички дезодоранти от децата си“, за да не могат да участват в предизвикателството.

Публикувайки във Facebook, тя написа: „Колкото и да мразя да говоря за това, трябва да повиша осведомеността за това какво опитват децата в днешно време. Моля, моля, скрийте всички дезодоранти от децата си.

„Това коства живота на сина ми да опита нещо, което другите деца правят. Те използват това и ги вдишват, за да се опитат да получат шум.

„Моля, говорете с децата си за последствията от това, нямам представа как изобщо е станало така, че децата да опитат.“

Страница Go Fund Me беше създадена в памет на Tommie-Lee, за да помогне с разходите за погребението и Тина казва, че подкрепата, която семейството й е получило, е била „удивителна“.

Оттогава TikTok блокира търсенето на тенденции като хромиране – практика, предхождаща TikTok.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!