Мъж, свалил презерватив по време на секс, осъден за “stealthing”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
91

Мъж, който тайно е свалил презерватив по време на секс, беше осъден на повече от четири години затвор.

Жена се съгласила да има секс с Гай Мукенди, 39, от Брикстън, южен Лондон, при условие, че ще използват презерватив. Престъплението, известно като “stealthing”, е класифицирано като изнасилване.

Съдът видя текстови съобщения, в които Мукенди признава, че го е направил, защото не е имал секс от дълго време. Жертвата се свързала с полицията през май 2023 г., след като осъзнала какво се е случило. Събрани бяха съдебни доказателства, включително текстовите съобщения.

Говорител на Метрополитенската полиция заяви, че силите са “посветени на осигуряването на правосъдие за жертвата и ще продължат да повишават осведомеността, че това престъпление е форма на изнасилване”. Той добави, че жертвата е постъпила правилно като се е обадила на полицията веднага и че нейната смелост не трябва да бъде подценявана.

Според Закона за сексуалните престъпления от 2003 г., човек не се съгласява на секс, ако другият човек го е измамил относно “естеството” на секса. Това се нарича “условно съгласие”. Макар че законът не споменава конкретно лъжата за използването на презерватив, случай от 2019 г. установява, че “stealthing” се счита за изнасилване.

Мукенди беше признат за виновен за изнасилване на 2 април 2024 г. и осъден на четири години и три месеца затвор. На жертвата беше издадена ограничителна заповед за пет години.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!