Мъск поиска чат с Путин. Експерт разкри тайната

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
63

Илон Мъск поиска да си чати с руския президент Владимир Путин. Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX отправи поканата си към руския държавен глава чрез профила си в социалните мрежи. Мъск попита попита дали Путин иска да се присъедини в разговор в Clubhouse – приложение, чрез което потребителите могат да създават и да се присъединяват към аудио „стаи“, в които да говорят с други хора, като по този начин създават дигитални дискусионни групи. Специфичното за приложението е, че достъпът се осъществява само с предварителни покани.

Предложението на Илон Мъск към Twitter акаунта на руския президент Владимир Путин за разговор в социалната мрежа Clubhouse е свързано с желанието на американския бизнесмен да се споразумее за сътрудничество в изследването на Луната и дълбокия космос, коментира Андрей Йонин, експерт в областта на космонавтиката, съобщи РИА Новости.

“През последните четири години високата активност на американската космическа програма се свързва с името на вицепрезидента Майкъл Пенс, който е председателствал космическия съвет. След смяната на американската администрация американската лунна програма няма да спре, но нейната дейност ще намалее, защото административният й ръководител напуска. Мъск, който е насочен към дълбокия космос, Луната и Марс, има реален шанс да стане лидер на американската космическа програма. С тази стъпка той кани Русия да обсъди сътрудничеството и тогава той ще направи подобно предложение към Китай“, каза експертът.

Йонин не изключи, че инициативата на Мъск може да се дължи на решението на руското правителство от 11 февруари, в което Роскосмос има право да сключи меморандум с Китай за създаването на международна лунна станция.

Според експерта развитието на дълбокия космос може да се извърши само с усилията на цялото човечество.

“Преди няколко години предложих на нашия президент да направи предложение до лидерите на водещите държави, преди всичко, разбира се, САЩ и Китай, да обединят усилията си в изследването на дълбокия космос. Сега виждам, че Мъск прехваща тази инициатива. Няма толкова много хора по света, които биха могли да предложат това. От политиците само трима са лидерите – на Русия, САЩ и Китай. Има само един в бизнеса – Илон Мъск. Мъск иска да стане лидер на човечеството в изследване на дълбокия космос “, каза Йонин.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!