Манчестър и предградията – в най-високата степен на местна карантина

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
73

Карантина от трета степен означава, че ще бъдат затворени заведенията, забранява се общуването извън семейния кръг у дома и навън, и се въвежда специален правилник за влизане и излизане в района
Снимка: БГНЕС/ЕРА
Британският премиер Борис Джонсън обяви, че Манчестър с предградията ще бъде поставен в най-високата трета степен на местна карантина, въпреки несъгласието на кмета на града Анди Бърнам. Междувременно бе отчетен рекорден брой жертви и заразени за последното денонощие във Великобритания.

Борис Джонсън обяви на пресконференция, че ако не се действа сега животът на жителите на Манчестър ще бъде изложен на риск. Той допълни, че на местните власти е било направено „великодушно“ предложение за финансова помощ, но Анди Бърнам я е отказал.

Кметът на Манчестър заяви от своя страна, че не е било предложено достатъчно, за да бъдат защитени най-бедните в неговата община. Бърнам иска допълнителна помощ от 65 милиона паунда, за да бъдат посрещнати по-строгите мерки, които ще увеличат бедността, бездомните по улиците и ще затруднят бизнеса, по неговите думи. Бърнам смята да внесе въпроса в парламента с надежда Манчестър и предградията да получат адекватна подкрепа.
Карантина от трета степен означава, че ще бъдат затворени заведенията, забранява се общуването извън семейния кръг у дома и навън и се въвежда специален правилник за влизане и излизане в района.

Националната статистика съобщи тревожни данни за 21 331 заразени за последното денонощие и нови 241 смъртни случаи. Това е най-големият брой жертви за ден от 5 юни насам, когато бяха регистрирани 258 смъртни случаи.
fakti.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!