Brexit без сделка става все по-вероятна развръзка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
72

Лондон продължава да иска иска по-големи отстъпки от Брюксел

Преговорите за Brexit между ЕС и Обединеното кралство продължават да са замразени, въпреки че двамата главни преговарящи – Мишел Барние и Дейвид Фрост, проведоха втори телефонен разговор. Лондон продължава да иска иска по-големи отстъпки от Брюксел.

Надежда за подновяване на изпадналите в задънена улица търговски преговори се появи в понеделник, след като Барние прие те да станат по-интензивни и да се обсъждат всички спорни въпроси. По-късно обаче от канцеларията на премиера Борис Джонсън заявиха, че това не е достатъчно и че ЕС трябва фундаментално да промени подхода си.

Мишел Барние и Дейвид Фрост разговаряха отново във вторник в опит да намерят изход от така създалата се ситуация, но без успех, предаде БНР.Барние заяви по-късно, че посланието му към британския му колега е било, че трябва да се постигне максималното в минималното оставащо време, както и че вратата на Европейския съюз остава отворена.

Имаше нови съобщения, че Барние ще посети Лондон по-късно през седмицата, но сега екипът му не можа да ги потвърди след последния му разговор с Фрост. Преговорите се провалиха заради разногласия за риболовните права, честната конкуренция и държавните субсидии.

Ако сделка не бъде постигната и приложена до 31 декември, Обединеното кралство ще трябва да напусне общия пазар и митническия съюз на Европейския съюз и да търгува по правилата на Световната търговска организация.
bgonair.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!